27 persones joves procedents del Programa de Garantia Juvenil s’incorporan a l’Ajuntament durant 6 mesos

garantiaAquesta setmana s’han incorporat a l’Ajuntament les 27 persones joves que es van presentar al Programa de Garantia Juvenil. Es tracta de joves menors de 30 anys amb contractes de pràctiques remunerades durant 6 mesos a jornada completa, creant la possibilitat de tenir experiència en els seu àmbit formatiu. El cost del programa és de 312.000 euros cofinançats pel Fons Social Europeu, la Generalitat, el Ministeri de Treball i l’Ajuntament de Sant Boi.

Les persones contractades s’han incorporat a diferents àmbits de treball de l’Ajuntament en funció del seu perfil professional (comunicació, educació, comptabilitat, activitats esportives, informàtica, turisme, gestió empresarial, recursos humans, prevenció de riscos laborals, gestió documental i dinamització cultural). Aquests joves treballaran a jornada completa i rebran un salari en funció de la seva titulació acadèmica. Per a participar al procés de selecció, les persones contractades devien estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO), ser beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya i acreditar la possessió d’un títol universitari, grau mig o superior.

Sant Boi a la xarxa del Programa de Garantia Juvenil

El Servei d’Informació Juvenil El Punt, ubicat a la Factoria Jove Can Massallera, forma part de la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil. Aquest programa és una iniciativa d’abast europeu que té com a objectiu reduir l’atur juvenil.

Una tècnica impulsora de la Garantia Juvenil d’El Punt fa la promoció i difusió del programa, inscripcions, assessorament i orientació (professional, formativa i laboral) a joves del municipi. Tanmateix fa el seguiment i tutorització dels i les joves durant i després de la participació en les polítiques actives d’ocupació o en els programes específics que s’articulin. També manté relació i coordinació amb els agents d’ocupació i joventut del municipi i amb els tècnics de la xarxa i, finalment, fa l’avaluació de les actuacions que es desenvolupin dins del Programa de Garantia Juvenil.

logos-garantia