Sant Boi Logístic

La logística és una branca fonamental de l’economia santboiana, situant el nostre municipi com un emplaçament estratègic aprofitant la seva proximitat a l’aeroport, al port i a la xarxa d’infraestructures metropolitana. La 1a Fira de la Logística 4.0 de Sant Boi, va permetre donar visibilitat i posicionar aquest sector estratègic al nostre territori i amb capacitat de crear ocupació de qualitat, captació de talent i amb oportunitats de creixement professional.

Aquest darrer trimestre de l’any 2022, l’Ajuntament ha iniciat el Programa Sant Boi Logístics finançat a través del Programa de projectes innovadors i experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu de continuar millorant la competitivitat del sector logístic de la nostra ciutat i potenciar el seu paper com a motor de desenvolupament local a nivell econòmic i social.

Entre les accions proposades, s’inclou la oferta formativa de 2 nous cursos amb pràctiques previstos per aquest primer semestre de l’any: 

  • OPERARI/ÀRIA AUXILIAR DE LOGÍSTICA dirigit a persones sense experiència prèvia en el sector.
  • OPERARI/ÀRIA AVANÇAT EN LOGÍSTICA 4.0 I DISTRIBUCIÓ dirigit a persones amb experiència en el sector.

L’Ajuntament ha dissenyat aquestes dues noves formacions amb el suport d’empreses i referents del sector logístic apostant per la col·laboració publicoprivada i donant així resposta a les necessitats del teixit econòmic local. A més, empreses de l’àmbit de la logística del territori acolliren les sessions formatives a les seves instal·lacions i aportaran professionals experts en la matèria per impartir les classes.

Per participar a les formacions, cal acreditar la inscripció com a demandants d’ocupació, ja sigui com a persones en situació d’atur o bé com a demandants de millora d’ocupació.

El Programa de projectes innovadors i experimentals té un enfocament integral i es du a terme fent partícip el teixit econòmic de l’entorn. Des de l’Ajuntament de Sant Boi, es continua apostant per una col·laboració permanent amb el teixit econòmic vinculat a la Logística per desenvolupar al màxim el potencial d’aquest sector. 

Entre les accions proposades per al teixit productiu, el programa Sant Boi Logistics inclou:

  • Servei de consultoria i assessorament per a la transformació tecnològica. Servei gratuït per a empreses de Sant Boi o altres municipis de la província de Barcelona que estiguin vinculades a la Logística. L’objectiu d’aquest servei és emetre un informe per una persona consultora experta, subjecte a una consulta realitzada per la pròpia empresa sobre aspectes relacionats amb la tecnologia i la digitalització i definir les accions que haurien de desenvolupar.
  • Fòrum Logística. Trobada presencial del sector logístic del territori. Mitjançant un procés participatiu amb les empreses, es definirà el format i els continguts de la jornada per tal que respongui als seus interessos reals. Els continguts estaran relacionats amb reptes del sector i la visibilització del seu potencial de futur.
  • New Experience Bussiness. Acció innovadora de networking dirigida a empreses i agents de la cadena de valor de la Logística i la distribució amb l’objectiu de promoure i dinamitzar espais informals de contacte.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals

ministerigeneralitatsoc

 


Per a més informació:

ocupacio@santboi.cat
Telèfon: 93 635 12 00 extensió 1145WhatsApp: 686 31 40 23 i
Instagram: @sbocupacio