La comarca impulsa el projecte d’Ateneus Cooperatius

Enguany, s’ha posat en marxa l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat com una prova pilot que proposa un model descentralitzat de prestació de serveis i cogestionat amb la participació de diverses entitats de la comarca que permet aprofitar i aportar més coneixements i expertesa al voltant del foment de l’economia social, la creació d’empreses i generació d’ocupació.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat suposa la creació d’un espai de referència per a totes les entitats de l’economia social de la comarca, per tal d’avançar cap a la construcció d’un espai de trobada, d’aprenentatge i de reflexió col·lectiva, de cooperació i de transformació social per tal de visibilitzar i donar suport a l’economia social i cooperativa del Baix Llobregat.

Aquest Ateneu està format per l’agrupació de 13 entitats: Fundació contra la Fam, Calidoscoop SCCL, Consultoria Coop de mà SCCL, Cooperativa Obrera de Viviendas SCCL, Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS), l’Associació Social Business City Barcelona, els ajuntaments d’Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Vallirana, Viladecans, i el Consell Comarcal del Baix Llobregat i compta amb gairebé una trentena d’entitats col·laboradores entre cooperatives, associacions i entitats de l’economia social i ajuntaments de la comarca.

En el marc de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat s’ofereixen algunes actuacions:

– Assessorament personalitzat en la creació de cooperatives. Es pot sol·licitar aquest servei a través del web municipal

Sessió informativa de la CAE Calidoscoop (26 d’abril). Lloc: Centreserveis (Ctra. Sta. Creu de Calafell, núm 33, km 9,3)

– Sessió formativa “Vols muntar una cooperativa'” (15 de maig). 
Formació teòrico-pràctica en la qual els participants coneixeran què és una cooperativa i si s’adapta a la nostra idea de negoci. S’analitzaran els seus avantatges i inconvenients prenent com a base la seva gran flexibilitat interna i tenint en compte que es tracta d’una fórmula d’emprenedoria col·lectiva i de gestió democràtica en la qual prima la persona per sobre del capital. La cooperativa permet crear un lloc de treball per a un col·lectiu a més de generar treball i riquesa per a l’entorn.

Lloc: Centre de Serveis de Sant Boi de Llobregat Adreça: Ctra. Sta. Creu de Calafell, núm 33, km 9.3 de Sant Boi de Llobregat Data i hora: 15 de maig de 9.30h a 13.30h

Inscripcions al següent enllaç

– Teatre fòrum: L’assemblea (22 de maig)
L’assemblea és un conte nascut de la realitat i de l’observació de com i què viuen les cooperatives catalanes. Una obra de teatre fòrum representada per actors i actrius professionals a través de la qual es mostra la realitat d’una cooperativa representativa del territori català amb les seves dificultats, somnis, projectes, estratègies o comportaments, i que permet plasmar els temes més rellevants per apropar el públic a la vida quotidiana d’una cooperativa, com: – aplicació de valors cooperatius – la pràctica de la democràcia interna – els processos de presa de decisions col·lectiva – la gestió del canvi i la necessitat d’adaptació – la resolució de conflictes – la lluita per la supervivència – el lideratge i la direcció d’equips. Després de l’obra de teatre hi haurà un espai de debat entre els assistents.

Lloc: Cal Ninyo Adreça: C/ Major, núm. 43 (Sant Boi de Llobregat) Data i hora: 22 de maig de 10.00h a 11.30h

Inscripcions al següent enllaç