La comarca impulsa el projecte d’Ateneus Cooperatius

Enguany, s’ha posat en marxa l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat com una prova pilot que proposa un model descentralitzat de prestació de serveis i cogestionat amb la participació de diverses entitats de la comarca que permet aprofitar i aportar més coneixements i expertesa al voltant del foment de l’economia social, la creació d’empreses i generació d’ocupació.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat suposa la creació d’un espai de referència per a totes les entitats de l’economia social de la comarca, per tal d’avançar cap a la construcció d’un espai de trobada, d’aprenentatge i de reflexió col·lectiva, de cooperació i de transformació social per tal de visibilitzar i donar suport a l’economia social i cooperativa del Baix Llobregat.

Aquest Ateneu està format per l’agrupació de 13 entitats: Fundació contra la Fam, Calidoscoop SCCL, Consultoria Coop de mà SCCL, Cooperativa Obrera de Viviendas SCCL, Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS), l’Associació Social Business City Barcelona, els ajuntaments d’Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Vallirana, Viladecans, i el Consell Comarcal del Baix Llobregat i compta amb gairebé una trentena d’entitats col·laboradores entre cooperatives, associacions i entitats de l’economia social i ajuntaments de la comarca.

En el marc de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat s’ofereixen algunes actuacions:

– Assessorament personalitzat en la creació de cooperatives. Es pot sol·licitar aquest servei a través del web municipal

El proper dimarts 11 de juliol 2017 , a les 10.30 h, tindrà lloc al Casal de l’Olivera la 2a Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat. 

La Taula Territorial està adreçada tant a entitats que ja formen part de l’Ateneu com a altres participants que vulguin col·laborar o adherir-s’hi en un futur.

L’acte inclourà la presentació dels nous membres de l’Ateneu així com dues ponències d’interès per als participants: una sobre els beneficis de les centrals de compra en forma de cooperativa i una altra sobre les clàusules socials a la contractació pública.

Cal inscripció prèvia

Programa de la II Taula Territorial