Jornada ecoindústria

Dijous 17 de desembre
9.30 h Jornada: Creem una comunitat d’empreses col·laboratives i sostenibles

En el marc del projecte Ecoindústria, l’economia circular del Delta del Llobregat, els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà organitzen la Jornada on-line Creem una comunitat d’empreses col·laboratives i sostenibles.

Inscripció

L’objectiu de la jornada és crear una comunitat a partir de la qual les empreses rebin ajut per avançar en els seus projectes a fi de ser més sostenibles, que es posicionin com a empreses sostenibles i competitives, que intercanviïn experiències i opinions amb líders d’altres PIMES i que col·laborin i creïn sinergies.

Ecoindústria aposta per la innovació com un procés de millora contínua que proposa centrar-se en un nou model d’empresa basat en la necessitat de minimitzar i valorar els residus. Europa genera més de 2,5 milions de tones de residus cada any. Amb el model de producció actual estem esgotant els recursos naturals; hem de buscar aquell model de producció que utilitzi i optimitzi els materials i recursos proporcionant-los una segona vida.

Programa:

 • 9.30 h Benvinguda.
  Amb l’assistència de un representant de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament del Prat de Llobregat; Jordi Tort, tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Gavà; Elisabet Latorre, regidora de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, i
  Ricard Calle, tinent d’alcaldia de l’Àrea de Planificació Territorial i president de l’Àmbit de Transició Ecològica i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Viladecans.
 • 9.45 h Economia Circular a l’empresa. Una mirada obligada des del compte de resultats.
  A càrrec Mar Isla Pera, responsable de Projectes Estratègics de la càtedra d’Economia Circular del Tecnocampus Mataró, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.
 • 10.05 h Intercanvi per al desplegament d’estratègies vinculades amb l’economia circular.
  Inspiracions, aprenentatge mutu i treball col·laboratiu per a empreses implicades en el programa d’Ecoindústria i empreses interessades en l’economia circular del Delta del Llobregat
  Dinamitzat per l’equip d’Ecoindústria i Imfusio.
 • 11.00 h Fi de la jornada.