Aprovació del projecte “Endavant Joves”

El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la sol·licitud de subvenció per a la realització del projecte singular “Endavant Joves” de l’Ajuntament de Sant Boi.

Aquest programa, que s’iniciarà els pròxims mesos, està dirigit a joves inscrits/es en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, entre els 16 a i 29 anys, prioritàriament usuaris/àries de Serveis Socials però també joves en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió sociolaboral així com també joves que no poden optar a altres serveis ocupacionals.

El projecte estarà basat en el disseny d’itineraris personalitzats i tindrà una fase inicial formativa on les persones que hi participin realitzaran formació transversal i instrumental.

D’una banda, es portarà a terme formació en TIC, recerca de feina, món laboral i idiomes (català i anglès), i d’altra,  es realitzarà formació específica amb l’objectiu de millorar les seves carències a nivell emocional i afectiu (mindfulness, cuina eficient, esport i salut). Aquesta formació específica és precisament una singularitat que aporta aquest projecte i que té una difícil cabuda en altres ja existents, ja que es preveu, no només la realització de tallers d’habilitats socials, sinó també la realització de tallers per tal de millorar el benestar psicològic i  la qualitat de vida dels i de les participants.

Posteriorment, en funció  dels diferents perfils i motivacions iniciaran una segona fase de formació professionalitzadora en “community manager i disseny gràfic” o en “agricultura, floricultura i horticultura ecològiques”.

Finalment es realitzarà un mòdul d’emprenedoria i es procedirà a la fase d’inserció laboral, on els i les joves continuaran rebent l’orientació i l’acompanyament per part del seu tutor/a referent del programa.

Al llarg dels pròxims dies s’obrirà el període de preinscripció.

 

EndavantJoves